Vrije Geluiden
VPRO

Ties Mellema & Barry Jurjus: PEAX!

foto: Marco Borggrevefoto: Marco Borggreve
  1. Klassiekchevron right
  2. Ties Mellema & Barry Jurjus: PEAX!

Saxofonist Ties Mellema en slagwerker Barry Jurjus vormen sinds vorig jaar het duo PEAX. Niet zo lang geleden verscheen hun album RESET - een terechte titel als je weet dat voor Ties de afgelopen jaren in het teken stonden van een ernstige ziekte, twee chemokuren, een stamceltransplantatie, helemaal terug bij af te zijn en jezelf opnieuw uitvinden. Een totale reset dus, om uit te komen bij de muziek die hij al die tijd al zocht, maar niet kon vinden. Muziek waarin alle invloeden die hij onderging en bewonderde is samengekomen en een nieuw, heel eigen geluid vormt.

Ties Mellema is te horen in een interview in Vrije Geluiden op zondagavond 27 juni. Een dag later, maandag 28 juni, treedt PEAX op in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Kaartjes winnen? Twee kaartjes zijn de prijs die je kunt winnen met deze prijsvraag. Hieronder een video-opname van een stuk van David Dramm, gespeeld door Ties Mellema in Vrije Geluiden. Welke (beginnetjes van) songs van Prince herken je hier in? Stuur je antwoord uiterlijk maandag 28 juni 10.00 uur naar vrijegeluiden@radio4.nl (of stuur een appje naar de studio) en wieweet treffen we elkaar maandagavond in de Beurs van Berlage...

Ties Mellema: prijsvraag!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog niet zo makkelijk he? Schrijf op welke je meent te herkennen, en stuur je antwoord naar uiterlijk maandag 28 juni 10.00 uur naar vrijegeluiden@radio4.nl (of stuur een appje naar de studio).

Om een indruk te geven van de muziek van PEAX:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie