Vrije Geluiden
VPRO

Muziek thuis: Martin Fondse

  1. Klassiekchevron right
  2. Muziek thuis: Martin Fondse

Pianist en componist Martin Fondse maakte van een project van alweer een paar jaar geleden een CD-uitgave: Rosefire. Met mezzosopraan Tania Kross, trompettist Eric Vloeimans en het Matangi Quartet. Rosefire is een ode aan De Vrouw. De muziek is geïnspireerd op nieuwe gedichten van enkele dichteressen: Tjitske Kanssen en Neusa Raphael de Toledo Matuoka. Maar ook het ontroerende Zelfs morgen van Remco Campert vindt in gezongen vorm een plekje op de CD, naast een gedicht van Pablo Neruda.

In het Skype-interview hieronder vertelt Martin Fondse meer over Rosefire, maar ook over geplande concerten met zangeres Margriet Sjoerdsma, èn over zijn bijdrage aan Splendor @ Home, de dagelijkse video's die door Podium Splendor worden gedeeld via YouTube, als muzikale groet van de Splendor-musici in deze tijd van gecancelde concerten, social distancing en ontreddering over het Corona-virus.

Video niet beschikbaar

De bijdrage van Martin Fondse (met WIlmar de Visser en Brandt Attema) aan Splendor @ Home:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tracks van de nieuwe CD Rosefire zijn te horen in VPRO Vrije Geluiden op Radio 4, zaterdag 21 maart 2020, 23.00-2400 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie