Vrije Geluiden
VPRO

Mike Del Ferro: jazzpianist in je huiskamer

  1. Klassiekchevron right
  2. Mike Del Ferro: jazzpianist in je huiskamer

Iedere avond om 22.00 uur presenteert pianist/componist Mike del Ferro zijn Social Closeness Piano Live Stream. Eigenlijk had hij deze week naar Zuid Afrika willen afreizen, maar dat zit er even niet in. Mike del Ferro speelde al in 116 landen en zocht overal ter wereld musici op om mee samen te werken. Del Ferro: ‘Ik heb altijd veel uit een koffer geleefd en duizenden uren in het vliegtuig doorgebracht. Ik wil gewoon vrijheid in de muziek. De liefde die muziek creëert vind ik geweldig. Mensen worden superblij van muziek, het brengt vreugde, plezier en troost. Dat doet muziek met mensen! Je hebt niet altijd door wat je teweeg brengt. Ik kreeg een mailtje uit Kirgizië: “ik denk nog elke dag aan je optreden.”’

Vanavond gaat hij misschien wat dieper in op de vraag hoe je een internationale carrière kunt opbouwen, of hoe je contacten in de muziekwereld in stand houdt. Maar je kunt ook vragen stellen over hoe je bepaalde dingen moet studeren of het beste kunt voorbereiden. En als je iets niet weet over een bepaald akkoord dan kan dat ook.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De reizen legt Mike del Ferro sinds een aantal jaar vast op cd, bijvoorbeeld The Johannesburg Sessions en Impressions of Brazil. Maar goed, de wereldreiziger zit nu even thuis, achter zijn vleugel. Hij spreekt ons bevlogen toe en deelt veel met zijn kijkers. Veel musici van over de hele wereld stemmen af. Mensen waar Mike mee heeft gespeeld. Iedereen die inschakelt krijgt een welkomstwoord. En dat maakt deze livestream bijzonder. En: Del Ferro gaat in op verzoekjes, beantwoordt vragen en neemt de tijd. Hij geeft je het gevoel dat alles mag en kan. Gewoon een fijne en leerzame sessie, van een fantastische muzikant en een harmonisch wonder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Ster advertentie
Ster advertentie