Vrije Geluiden
VPRO

Maxim Shalygin: Todos Los Fuegos El Fuego

  1. Klassiekchevron right
  2. Maxim Shalygin: Todos Los Fuegos El Fuego

Het stuk ging in première tijdens Dag in de Branding 2019. De uitvoering op 9 november 2019 werd door recensent René van Peer aangemerkt als het meest indrukwekkende concert van November Music. En nu is er een CD van gemaakt, en die wordt gepresenteerd met een concert op 15 februari in De Duif in Amsterdam. Het nieuwe werk van de oorspronkelijk Oekraïense componist Maxim Shalygin - hij woont en werkt al enkele jaren in Nederland - is in één woord adembenemend. Door de lengte (anderhalf uur!) maar ook door de pure kracht van de acht blazers van het Amstel Quartet en het Keuris Quartet. Gezamenlijk trekken ze op in de hypnotiserende klanken, waarvoor Shalygin inspiratie vond in de (eveneens acht) verhalen in Todos Los Fuegos El Fuego, een bundel surrealistische vertellingen van Julio Cortázar.

Hieronder een preview van een uitvoerig interview met Maxim Shalygin.

Vanaf 22 februari is ook de video-opname van het concert dat plaatsvond tijdens November Music te zien in de video-stream van Parmando.

preview interview Maxim Shalygin

Video niet beschikbaar

Het hele interview is hier te zien:

Opname van de uitvoering tijdens November Music:

Een deel uit Todos Los Fuegos El Fuego is te horen in Vrije Geluiden op NPO Radio 4, op zondag 2 en zaterdag 8 februari 2019, tussen 23.00 en 24.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie