Zomeravondconcert
AVROTROSNTR

Kijk en luister: Prinsengrachtconcert 2021

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk en luister: Prinsengrachtconcert 2021

Het feest op de gracht in Amsterdam was terug deze zomer: het Prinsengrachtconcert werd zaterdag 21 augustus gevierd met stemgeluiden die raken en imponeren. Tenor Morschi Franz, sopraan Aylin Sezer, bariton Willem de Vries en het ZO! Gospel Choir traden op met muzikale begeleiding van een ensemble van het Radio Filharmonisch Orkest. Jet Berkhout presenteerde voor het eerst de tv-uitzending van Het Prinsengrachtconcert, die live te volgen was bij AVROTROS en NPO 2. De presentatie van de radio-uitzending op NPO Radio 4 werd verzorgd door Ab Nieuwdorp.

Over het Prinsengrachtconcert

Op het podium van het Prinsengrachtconcert viert AVROTROS klassieke muziek voor de kenner, de liefhebber en de nieuwsgierige. Locatie, sfeer en muziek zorgen voor een unieke beleving. Dit jaar staat de stem centraal, met op het podium een tenor, bariton, sopraan en een gospelkoor. Deze zangers verzorgen een toegankelijk en sfeervol programma op de pontons voor Pulitzer Amsterdam.

Alle arrangementen voor de muzikale avond worden speciaal voor het 14-koppige ensemble van het Radio Filharmonisch Orkest gearrangeerd door bassist, componist en arrangeur Marijn van Prooijen. Traditiegetrouw wordt het concert weer afgesloten met Aan de Amsterdamse Grachten.

Bron: AVROTROS

Bekijk het Prinsengrachtconcert 2021

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie