Zomeravondconcert
AVROTROSNTR

Dit hoor je in het Zomeravondconcert

foto: Pexelsfoto: Pexels
  1. Klassiekchevron right
  2. Dit hoor je in het Zomeravondconcert

Zet je (tuin)stoel maar klaar! Deze hele zomer geniet je in het Zomeravondconcert iedere avond van de mooiste concerten van festivals in binnen- en buitenland. Van 1 juli t/m 1 september, dagelijks vanaf 20:00 uur en op zaterdag al vanaf 19:00 uur. Wij tippen de highlights uit de programmering.

Ook deze zomer bruist het weer van de klassieke muziekfestivals! Grote evenementen als de BBC Proms in Londen, het Grachtenfestival en het Festival Oude Muziek Utrecht staan in de startblokken. Deze festivals kun je onder meer verwachten in de Zomeravondconcerten:

Nederlandse festivals

  • VriendenLoterij ZomerConcerten: In het Concertgebouw in Amsterdam staan o.a. het Radio Filharmonisch Orkest en 'rockster op de luit' Thomas Dunford op het podium. Live te horen op 3, 4, 8 en 31 juli en 6 en 11 augustus.
  • Festival Oude Muziek Utrecht: Haal je hart op aan oude muziek, van Gregoriaans tot Zuid-Amerikaanse barok. Live op NPO Klassiek tussen vrijdag 23 augustus en zondag 1 september in het Zomeravondconcert.

Internationale festivals

We laten je deze zomer ook meeluisteren naar zomerfestivals uit het buitenland. In het Zomeravondconcert zit je op de eerste rij bij onder meer de BBC Proms vanuit de Royal Albert Hall in Londen, de Salzburger Festspiele en het Zwitserse Verbier Festival.

Op vrijdag 19 juli hoor je live vanuit Londen de First Night of the Proms.

Opera

Op zaterdagavonden trakteren we je op opera's van o.a. Mozart, Rossini, Gluck, en heel verrassend: singer-songwriter Rufus Wainwright!

Blokkenschema

Bekijk hier alle Zomeravondconcerten op een rij!

Naar het blokkenschema

Ster advertentie
Ster advertentie