Zomeravondconcert
AVROTROSNTR

Deze musici stonden ooit op het Kinderprinsengrachtconcert

  1. Klassiekchevron right
  2. Deze musici stonden ooit op het Kinderprinsengrachtconcert

Zaterdagavond 17 augustus vindt het Prinsengrachtconcert weer plaats in Amsterdam. 's Middags is het de beurt aan de jeugd en wordt het Kinderprinsengrachtconcert georganiseerd. Enkele grote namen van vandaag hebben ooit opgetreden op het Kinderprinsengrachtconcert.

Trompettiste Melissa Venema (24)

Melissa Venema mocht in 2007 als 12-jarig meisje het Kinderprinsengrachtconcert openen met haar trompet. André Rieu was diep onder de indruk en liet haar optreden tijdens zijn concertreeksen in binnen- en buitenland.

Violist Noa Wildschut (18)

Noa was pas 6 jaar toen zij optrad in 2007. Het duurde niet lang voordat haar carrière in een stroomversnelling kwam. Inmiddels reist ze de hele wereld rond.

Lucie Horsch (20)

Op jonge leeftijd is Lucie al begonnen met het bespelen van de blokfluit. Toen ze 9 was in 2009 gaf ze een waanzinnig concert. Ze won uiteindelijk de Concertgebouw Young Talent Award. Ook is ze inmiddels een befaamd pianiste.

Remy van Kesteren (30)

Harpist Remy was een echt wonderkind. Op 15-jarige leeftijd studeerde hij al aan het conservatorium én stond hij op het podium van het Kinderprinsengrachtconcert. Inmiddels heeft Remy vele CD's uitgebracht en heeft zelfs een eigen festival opgezet: Het Dutch Harp Festival.

AVROTROS Klassiek heeft een video gemaakt waarin deze musici nog eens terugblikken op hun optreden bij het Kinderprinsengrachtconcert.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie