Een goedemorgen met...
AVROTROS

Een goedemorgen met... Alexander Reumers (25 februari 2023)

  1. Podcastschevron right
  2. Een goedemorgen ...chevron right
  3. Een goedemorgen met... Alexander Reumers (25 februari 2023)

za 25 februari 2023

Zaterdag 25 februari presenteerde filmcomponist Alexander Reumers Een goedemorgen met...

Hij is een van de meest gevraagde filmcomponisten van Nederland, Alexander Reumers, geboren in 1985 in Eindhoven. Reumers groeit op in een muzikaal gezin in Eindhoven, zijn ouders maken muziek en doen actief aan volksdansen, zelf speelt Reumers viool en piano.

Na een half jaar rechten en bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Nijmegen stapt Reumers over op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, in de richting Composition for the Media. In het laatste jaar van zijn opleiding loopt Reumers stage als assistent van de befaamde filmcomponist Klaus Badelt in Los Angeles én wint Reumers de European Talent Award in de categorie soundtracks. 

Samen met medestudent Jorrit Kleijnen vormt Reumers een componistenduo en tien jaar lang maken ze samen talloze soundtracks voor series, documentaires en speelfilms. Sinds enkele jaren componeert Reumers weer alleen. Afgelopen jaar werkte hij onder meer aan de dramaseries De verschrikkelijke jaren tachtig, AAP, Dirty Lines en Tropenjaren en de Netflix-documentaire Human Playground.

Inmiddels heeft Reumers meer dan zeventig soundtracks op zijn naam staan en werd zijn muziek drie keer genomineerd voor een Gouden Kalf.