Een goedemorgen met...
AVROTROS

Een goedemorgen met... Fernando Halman (11 maart 2023)

  1. Podcastschevron right
  2. Een goedemorgen ...chevron right
  3. Een goedemorgen met... Fernando Halman (11 maart 2023)

za 11 maart 2023

Zaterdag 11 maart presenteerde FunX-dj en televisiepresentator Fernando Halman Een goedemorgen met...

Hij is niet alleen autoriteit maar ook hét gezicht van de urbanscene in Nederland’, aldus De Volkskrant over DJ en presentator Fernando Halman. Halman wordt in 1981 geboren in Amsterdam en begint op 12-jarige leeftijd met rappen tijdens muziekwedstrijden op het Amstellyceum in Amsterdam. Van zijn stiefvader krijgt hij een keyboard en vanaf dat moment gaat Halman ook zelf schrijven.
Op zijn 23e komt Halman via een wedstrijd terecht bij radiozender FunX. Inmiddels presenteert hij daar al veertien jaar - vooral urban- en hiphopmuziek: Dat was eerst nog een niche, maar is inmiddels de populairste muziekstijl onder de jongeren van nu. Focus in al die jaren van Halman is het ontdekken van nieuw talent én het uitdragen van een positieve sfeer. Zijn bijnaam is dan ook Fernando Mr Good Vibes Only Halman.

Behalve zijn dagelijkse ochtendshow ‘Start met Fernando’ heeft Halman zijn eigen podcast Real Talk waarin hij op openhartige wijze het carrièrepad bespreekt van diverse bekende mensen en het platform Nandoleaks, waarin hij nog niet uitgebrachte muziek laat horen en nieuw talent presenteert. Het leverde hem in 2018 de Pop Media prijs 2018 op. De allerjongsten kennen Halman als stem van NPO Zapp én als ambassadeur van de Kindermuziekweek.