Een goedemorgen met...
AVROTROS

16-02-2019: Een goedemorgen met...Philip Scheltens, hoogleraar neurologie en directeur van het Alzheimercentrum Amsterdam

  1. Podcastschevron right
  2. Een goedemorgen ...chevron right
  3. 16-02-2019: Een goedemorgen met...Philip Scheltens, hoogleraar neurologie en directeur van het Alzheimercentrum Amsterdam

za 16 februari 2019

Philip Scheltens werd op 13 december 1957 geboren in Dordrecht. Hij doorliep het Gymnasium aldaar en ging in 1976 Geneeskunde studeren aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na zijn afstuderen vervulde hij zijn militaire dienstplicht als arts en begon in 1986 aan zijn specialisatie tot neuroloog, die hij in 1991 afrondde.

Inmiddels was hij begonnen met een geheugenpolikliniek en onderzoek naar dementie. In 1993 promoveerde hij op een proefschrift over betere diagnostiek van de ziekte van Alzheimer. In 2000 werd hij benoemd als eerste hoogleraar neurologie op het gebied van dementie in NL en dit was ook de start van het Alzheimercentrum Amsterdam.

Inmiddels heeft hij het centrum uitgebouwd tot een van de grootste in Europa en heeft het centrum meer dan 100 onderzoekers in dienst. Hij is initiatiefnemer en vice-voorzitter van het Deltaplan Dementie. Zijn doel is dementie behandelbaar en beheersbaar te maken. Hij is gehuwd en heeft drie kinderen. Zijn hobby?s zijn koken, zijn werk en muziek luisteren.