Een goedemorgen met...
AVROTROS

17-02-2018: Een Goedemorgen Met... Nits-zanger, gitarist en liedschrijver Henk Hofstede

  1. Podcastschevron right
  2. Een goedemorgen ...chevron right
  3. 17-02-2018: Een Goedemorgen Met... Nits-zanger, gitarist en liedschrijver Henk Hofstede

za 17 februari 2018

Nits-zanger, gitarist en liedschrijver Henk Hofstede (1951) ontmoet op de Rietveld Academie bassist Alex Roelofs, en in 1974 richten zij samen met Michiel Peters en Rob Kloet de band The Nits op. Het debuutalbum verschijnt in 1978. In ruim 40 jaar brengen ze meer dan 30 platen uit. Vorig jaar verscheen nog het album Angst, en daar is de Nits nog tot mei van dit jaar mee aan het toeren.

Hofstede brengt in 2003 een soloplaat uit, en met muzikale vrienden als Frank Boeijen en Henny Vrienten toert hij met de plaat Aardige Jongens, die in 2008 verscheen. Daarnaast maakte hij samen met het Avalanche Quartet twee albums met covers van Leonard Cohen.Ook van The Beatles is Hofstede groot fan. Hij leidt reizen naar Liverpool en de Abbey Road Studio?s in Londen.

Hofstede is zijn oude liefde voor beeldende kunst ook nooit kwijt geraakt, en maakte een video-installaties voor de Biƫnnale in Lyon die gebaseerd was op zijn soloalbum Het Draagbare Huis. Hofstede luistert graag klassieke muziek ? met een voorkeur voor het 20ste eeuwse repertoire.