Een goedemorgen met...
AVROTROS

07-10-2017: Een Goedemorgen Met... Daan Heerma van Voss

  1. Podcastschevron right
  2. Een goedemorgen ...chevron right
  3. 07-10-2017: Een Goedemorgen Met... Daan Heerma van Voss

za 7 oktober 2017

In 1986 werd Daan Heerma van Voss geboren, in Amsterdam, de stad waar hij ook naar school ging en Geschiedenis studeerde.

25 jaar oud was hij toen hij journalistiek-prijs De Tegel won, voor de interviews die hij samen met Daniel van der Meer schreef voor De Groene Amsterdammer. Die interviews zijn gebundeld uitgekomen onder de titel Het Decennium.

Naast langere journalistieke verhalen schreef hij al korte verhalen, en in 2010 debuteerde hij als romanschrijver met Een Zondagsman. Het boek werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs.

Romans, novelles, bloemlezingen en journalistieke stukken bleven in een gestage stroom volgen ? al moeten we zijn werk niet verwarren met dat van zijn jongere broer Thomas, met wie hij in 2015 samen de thriller Ultimatum schreef. ?Ze hebben het altijd over noodzaak in fictie, noodzaak dit en noodzaak dat? Dit boek IS noodzaak. Steengoed?, liet Jan van Mersbergen optekenen over het boek De Vergeting van Daan Heerma van Voss. Adriaan van Dis zei over De Laatste Oorlog, dat in 2016 verscheen: ?een wonder van stilistische lenigheid en verplaatsing.?