Nieuwe Filmmuziek Op 4
VPRO

#98 - Emilie Levienaise-Farrouch: Living

  1. Podcastschevron right
  2. Nieuwe Filmmuzi ...chevron right
  3. #98 - Emilie Levienaise-Farrouch: Living

vr 13 januari 2023

Muziek van Emilie Levienaise-Farrouch bij de film Living van Oliver Hermanus, een filmdrama uit Engeland met onder andere Bill Nighy. Het verhaal speelt zich af in Londen in 1953. De op-en-top Britse kantoorklerk Mr Williams krijgt na dertig jaar trouwe, maar volstrekt nutteloze dienst, van zijn arts te horen krijgt dat hij nog maar even te leven heeft. Wanhopig probeert hij de verloren tijd in te halen. Om te ontdekken dat hij geen idee heeft hoe je dat moet doen. Remake van de Japanse klassieker Ikiru (1952) van Akira Kurosawa.

De muziek bij Living is van Emilie Levienaise-Farrouch, Franse componiste en pianiste die in Londen woont en werkt. Ze schreef al eerder de muziek voor onder “The forgotten Battle” van Matthijs van Heijningen, de film die we in Nederland beter kennen als ‘De Slag om de Schelde’.

Emilie is niet alleen als componist actief, maar ook als pianiste, met veelal eigen werk. Verschillende albums uitgebracht sinds 2015. En natuurlijk horen we haar ook op de piano in de muziek bij de film Living.