Opium
AVROTROS

Het gesprek: Släpstick (5 april 2022)

  1. Podcastschevron right
  2. Opiumchevron right
  3. Het gesprek: Släpstick (5 april 2022)

di 5 april 2022

Annemieke Bosman gaat in gesprek met de mannen van muziektheatergroep Släpstick. En zij spelen live drie nummers uit hun voorstelling "The Roaring Twenties". 

De shows van Släpstick zitten vol muziek, theater, humor, spektakel, melancholie, variété, zang en dans en verwijzen naar de grote meesters als Laurel & Hardy, Buster Keaton, Charlie Chaplin en de Marx Brothers.

The Roaring Twenties is de opvolger van de internationale successhow SLÄPSTICK, die in een van de vele jubelende recensies werd omschreven als ‘variété op lachwekkend hoog niveau’ en waarmee Släpstick volle zalen trok in België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland, Nieuw-Zeeland en Schotland. Op het gerenommeerde Fringe Festival in Edinburgh werd de show bekroond met The Spirit of The Fringe Award, de derde internationale prijs naast de Nederlandse Johan Kaartprijs en de Duitse Comedy Award Moers.

Vanwege het 25-jarige bestaan brengt het gezelschap nu een feestelijke jubileumvoorstelling naar de theaters. Met de nieuwste technieken reist Släpstick honderd jaar terug in de tijd. The Roaring Twenties is een feest in de stijl van de jaren twintig van de vorige eeuw, compleet met rode loper. Bereid je voor op een avond die de gloriedagen van slapstick eigentijds laat herleven. Geniet van de buzzing beat van het dansorkest, baad jezelf in de pracht en praal van de feestzaal in Jugendstil en zwelg in de decadentie van de upper class. En wat zou het als de tafelpoten een beetje wankel zijn? So what, als het orgel op instorten staat. Hoezo, de kroonluchter hangt aan een paar losse boutjes? Alles is onder controle! Er kan echt hélemaal niks misgaan! Toch?