Opium
AVROTROS

Het gesprek - Magne van den Berg (19 september 2022)

  1. Podcastschevron right
  2. Opiumchevron right
  3. Het gesprek - Magne van den Berg (19 september 2022)

ma 19 september 2022

Brecht van Hulten in gesprek met toneelschrijver Magne van den Berg over het boek 'ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed – theaterteksten 2000 – 2022, een selectie.'

Magne van den Berg studeerde af aan de Mimeopleiding, werkte jarenlang als zelfstandig theatermaker en regisseur, en richtte zich vanaf 2006 volledig op het schrijven voor theater. Haar teksten de lange nasleep van een korte mededeling en ik speel geen Medea werden bekroond met resp. de H.G Van der Viesprijs en de Taalunie Toneelschrijfprijs. met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) werd geselecteerd voor het Neue Stücke Festival Wiesbaden. Haar werk is vertaald in het Frans, Engels,Duits Portugees, Sloveens en Chinees, en wordt nog zeer regelmatig gespeeld over degrens.

En nu, september 2022, bestaat er een imposante bundel met verzameld werk van Magne van den Berg. Haar taal is secuur, muzikaal, minimalistisch, de onderliggende pijn is voelbaar in de tekst én in de stiltes, en tegelijkertijd zijn haar stukken vaak ongekend geestig.Voor deze bundel maakte Magne een selectie uit haar omvangrijke oeuvre: van de jonge schrijfster in 2000 tot waar ze nu, in 2022, staat, het meest recent opgevoerde werk als titel voor de verzameling teksten tot nu toe, teksten voor volwassenen en teksten voor een jonger publiek.