Opium
AVROTROS

Het gesprek - Jetse Batelaan (2 november 2022)

  1. Podcastschevron right
  2. Opiumchevron right
  3. Het gesprek - Jetse Batelaan (2 november 2022)

wo 2 november 2022

Annemieke Bosman in gesprek met theatermaker Jetse Batelaan over zijn nieuwe familievoorstelling 'Een leuk avondje uit'.

De nieuwe Batelaan is een gefluisterde musical. Een voorstelling voor de hele familie over emoties en wat er gebeurt als je die probeert te onderdrukken.

Eerder maakte Batelaan bij Theater Artemis, hetpaleis en Het Zuidelijk Toneel de voorstelling 'Het eind van het begin van het einde', over de ondergang van de verbeelding. 

Jetse Batelaan is sinds 2013 artistiek leider van Theater Artemis. Hij studeerde in 2003 af aan de regieopleiding aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Al tijdens deze studie maakte hij opvallende, bijna woordeloze voorstellingen met behoorlijk lange titels. Na zijn afstuderen ging hij aan de slag bij het gasthuis Theater in Amsterdam. Ondertussen maakte hij bij Theatergroep MAX. zijn eerste jeugdtheatervoorstelling. Van 2009 tot en met 2012 was Jetse als regisseur vast verbonden aan het Ro Theater.
Bij Theater Artemis werkt hij op een zo’n radicaal mogelijke manier aan een gezelschap dat grenzen verlegt en zo nieuwe ruimtes opent. Voorstellingen als 'De man die alles weet', 'Als je maar hard geoeg rent, weet niemand meer waar je bent' en 'De onzichtbare man'. 'Jetse Batelaan kreeg voor zijn werk meerdere prijzen en onderscheidingen. Zo ontving hij in 2019 ontving de Zilveren Leeuw op de Biënnale van Venetië.