Opium
AVROTROS

Het gesprek - Steef de Jong (15 november 2022)

  1. Podcastschevron right
  2. Opiumchevron right
  3. Het gesprek - Steef de Jong (15 november 2022)

di 15 november 2022

Annemieke Bosman in gesprek met theatermaker Steef de Jong.

Steef de Jong maakt bij de Nationale Opera de voorstelling 'Operetta Land'. Een familievoorstelling over de kracht van de verbeelding.

Met 'Operetta Land' zet theatermaker Steef de Jong de schijnwerpers vol op operette, "het miskende kind van de opera en de moeder van de musical", zoals hij het genre omschrijft. In deze familievoorstelling neemt hij het publiek mee in een meeslepend verhaal, vol van alles wat operette zo onweerstaanbaar maakt: romantiek, misverstanden, persoonsverwisselingen, list en bovenal verrukkelijke muziek. Naadloos smeedt hij nummers van componisten als Strauss, Offenbach en Sullivan aaneen tot een gloednieuwe, eigentijdse operette voor alle leeftijden. Met 'Operetta Land' maaktPaulien Cornelisse haar debuut als librettist.

Theatermaker, vormgever en performer Steef de Jong oogst al jaren veel succes met zijn voorstellingen waarin hij met ingenieus geconstrueerde kartonnen decors de verbeelding van de toeschouwers prikkelt. Van een kleine tent op reizend theaterfestival de Parade tot een grootse show in de Rotterdamse OudeLuxor, Steef neemt zijn publiek steeds op onweerstaanbare wijze mee in een wereldvan fantasie, operette en plezier. Bij de Nationale Opera debuteert hij op zijn grootste podium tot nu toe.