Presentator

Carine Lacor

  1. Presentatorenchevron right
  2. Carine Lacor
Carine mocht van haar blokfluitjuf niet naar het conservatorium, omdat ze dan 'maar blokfluitjuf' zou worden. Hoewel Carine de reden ‘mwah’ vond, volgde ze deze wijze raad op en ging voor Geschiedenis. Met heel veel plezier studeerde ze in Groningen, Perugia en Amsterdam. Na haar studie maakte ze tentoonstellingen bij het Joods Historisch Museum en werkte als team- en loopbaancoach.

Maar vooral maakte ze veel en graag radio. Bij Amsterdam FM, bij NPO Radio 2 en bij NPO Klassiek. Want op een paar vierkante meter iets in elkaar klussen, wat diréct de wijde wereld in gaat, is het mooiste wat er is.


Het liefst maakt Carine programma's waarin plek is voor maatschappelijk verbindende onderwerpen, voor mensen en ideeën die de wereld een beetje mooier maken. Muziek is een verbinder en mooimaker bij uitstek. Teveel mensen zeggen: "Klassieke muziek? Leuk, maar ik weet er niks van." De drempels zijn hoog, maar kunnen makkelijk lager. En daar draagt Carine graag aan bij: minder heiligheid, meer pret - want van goede muziek genieten kan iedereen. Daar hoef je niets voor te weten.Blokfluitjuf is ze niet geworden, maar ze speelt het nog altijd graag: zelf, én op de radio.


Carine presenteert namens AVROTROS het NPO Klassiek-programma 'De Muziekfabriek'.