Presentator

Dieuwertje Blok

  1. Presentatorenchevron right
  2. Dieuwertje Blok
Dieuwertje Blok begint in 1980 haar televisiecarrière als omroepster bij de KRO. Ze presenteert voor de KRO de televisieprogramma’s Sport op Maandag en KRO’s Middageditie en op radio het programma Goal. In 1985 maakt ze de overstap naar de VARA waar ze Filmnieuws, Zomertijd en Drie Vrouwen presenteert. In dezelfde periode is ze ook actief voor de NOT: acht jaar lang presenteert ze het SchoolTV-weekjournaal. In 1989 maakt ze de overstap naar de commerciële zender RTL Veronique waar ze afwisselend met Viola Holt, de presentatie van de 5 Uurshow verzorgt. Na haar vertrek bij RTL, werkt ze voor AT5. In 1994 keert Dieuwertje terug bij de KRO als presentatrice van onder meer Ontbijt TV.

Sinds 2001 is ze het gezicht van het Sinterklaasjournaal (“de leukste baan van Nederland”) en sinds 2003 presenteert ze ook de intocht van Sinterklaas. Haar radiowerk neemt in de loop van de jaren steeds meer toe: tot 2005 is ze een van de wekelijkse presentatoren van het radioprogramma Desmet Live. Van 2008 tot 2011 presenteert ze De Ochtendshow bij de regionale zender Omroep West. Verder is ze de vaste vervanger van Mieke van der Weij in de TROS Nieuwsshow. Dieuwertje Blok is nu presentator van NTR Podium: een wekelijks programma over klassieke muziek en dans en sinds 2023 presenteert ze samen met Floris Kortie en Mike Boddé Podium Klassiek.


Naast haar werk voor radio en televisie is Dieuwertje actief als dagvoorzitter, speelt ze gastrollen in televisieseries en theaterproducties, is ze verteller bij kinderconcerten, spreekt ze luisterboeken in en is ze ambassadeur voor de Hartstichting en Vrijwilligerswerk.