Presentator

Jet Berkhout

  1. Presentatorenchevron right
  2. Jet Berkhout
Jet Berkhout studeerde Nederlands en volgde een minor Muziekwetenschap in Amsterdam. Tijdens haar studie speelde ze viool en piano in onder andere het VU-Orkest, het Nederlands Studenten Orkest en het Ricciotti Ensemble.

Na haar studie werd ze tv-presentator bij jongeren-omroep TED (TMF). Toen TED failliet ging, ging ze aan de slag als schoonmaakster in de thuiszorg. Over haar ervaringen schreef ze columns in NRC Handelsblad, die ze later uitwerkte tot haar debuut De thuishulp (uitgeverij Podium). Sindsdien schreef ze verhalenseries, columns en artikelen voor verschillende kranten en tijdschriften.


Sinds 2011 werkt ze bij NPO Klassiek, waar ze voor de AVRO het jongerenprogramma VIRUS maakte, en later voor AVROTROS als regisseur en muzieksamenteller voor Opium werkte.


Momenteel presenteert ze op vrijdag en zaterdag De Muziekfabriek en maakt ze het programma Een Goedemorgen Met... en waar mogelijk speelt ze in de marge van schuifdeuren en dorpskerkjes met haar strijkkwartet Striking Four en strijkorkest Lundi Bleu.