Presentator

Sander Zwiep

  1. Presentatorenchevron right
  2. Sander Zwiep
Na een halve studie Communicatie- en een minor Filmwetenschap besloot Sander Zwiep zijn hart te volgen en haalde zijn bachelor in de Muziekwetenschap. Music was his first love, met de paplepel ingegoten door vader (klassiek) en moeder (pop). Een gezonde dosis muzikale zendingsdrang en een voorliefde voor het radiomedium maken dat de NPO Klassiek-microfoon hem bijzonder lief is. Een man met een missie: het serveren van zoveel mogelijk muzikale tijdloze schoonheden. Van Gregoriaans tot Braziliaans, van Bruckner tot Bernstein (Leonard én Seymour) en van Wagenaar tot Williams (John én Vaughan).

Hij werkte als samensteller bij Radio Nederland Wereldomroep, als product manager bij Primephonic, als copywriter bij een grote muziekwinkel en als redacteur voor tijdschrift Luister. Zelf spelen doet hij graag, waarbij toetsinstrumenten -van synthesizers tot pijporgels- kunnen rekenen op zijn warme belangstelling. Freelance speelt hij als pianist op feesten en partijen.


Buiten werktijd is Sander een hoarder par excellence, waarbij tweedehands cd's steevast in zijn uitpuilende mancave belanden. Oja, hij werkt ook aan zijn eerste roman!