Presentator

Selma van Dijk

  1. Presentatorenchevron right
  2. Selma van Dijk
Van Conservatorium naar presentatrice op tv en radio. Hoe bijzonder een carrière kan verlopen. Selma van Dijk presenteert iedere zondag het AVROTROS programma 'Het Zondagmiddagconcert' op NPO Klassiek.

Muziek is de rode draad in het leven van Selma. Opgegroeid als dochter van een veelzijdig pianist (Louis van Dijk), hoorde ze thuis van jongs af aan muziek van Bach tot Beatles en van Mahler tot Miles Davis. Op zevenjarige leeftijd begon ze met vioolles, een schot in de roos, want uiteindelijk studeerde ze af op het Rotterdams Conservatorium als Docerend Musicus.


Samen met haar vader maakte ze verschillende theaterprogramma’s, waarin zowel klassieke muziek werd gespeeld als jazzmuziek en eigen werk. Er kwam ook zang bij, veel jazz, maar ook prachtige klassiekers van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.


Inmiddels was Selma achter de schermen aan het werk bij RTL Nieuws. Na een paar jaar werd ze gevraagd vóór de schermen te komen werken, om het programma Vijf in het Land te presenteren. Later vertrok ze naar SBS6 om daar ruim 17 jaar Hart van Nederland te presenteren.


En nu komt alles samen, presenteren, over muziek praten en vooral veel muziek luisteren. Een droom die uitkomt voor Selma.