Presentator

Willem de Vries

  1. Presentatorenchevron right
  2. Willem de Vries
Bariton Willem de Vries studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Margreet Honig. Daarna volgde hij lessen bij Dietrich Fischer-Dieskau, Thomas Quasthoff, Graham Johnson, Jard van Nes, Rudolf Jansen, Udo Reinemann en Maarten Koningsberger.

De Vries is een veelgevraagd oratoriumzanger. Daarnaast zong hij vele operarollen in produkties van Barok Opera Amsterdam, Opera op Zak, het Grachtenfestival Amsterdam, Opera Trionfo, de Opera Studio van Amsterdam, het Zomer Opera Festival in Alden Biesen (België) en Opera Zuid.


Willem werkte mee aan een serie educatieve concerten van de Magische Muziekfabriek in samenwerking met Het Residentie Orkest en Het Radio Filharmonisch Orkest. Meer concerten met Willem als zanger en presentator geproduceerd door Tivoli Leidsche Rijn en de TROS waren een groot succes. Het betrof een serie concerten met de medewerking van Het Groot Omroepkoor, de TROS en de NTR, 'Meneer Gijs wil een prijs'.


In april 2019 volgde een herneming van de speciaal voor het Concertgebouw gecomponeerde theaterstuk “Waterwerken” van Bob Zimmerman. In 2020 zou Willem de titelrol vertolken in Don Giovanni van Mozart in een produktie van Opera Compact. Tijdens het Prinsengrachtconcert in 2021 in Amsterdam was Willem één van de vocale solisten.


Bron: willemdevries.nl