Concert

Felix Klieser speelt hoornconcerten van Mozart en Strauss

foto: AT
  1. Concertenchevron right
  2. Felix Klieser speelt hoornconcerten van Mozart en Strauss

Hoornvirtuoos Felix Klieser speelt Mozarts Eerste hoornconcert, dat fris, opgewekt en ongecompliceerd klinkt. Het Eerste hoornconcert van Strauss laat weer een andere kant van de hoorn horen: monumentaal, episch en gevuld met bijna oneindige melodieën. Daarnaast speelt het orkest uit Heilbronn Haydns laatste symfonie, de ‘Londense’.

Felix Klieser speelt hoornconcerten van Mozart en Strauss

Opnamedatum

zondag 05 mei 2024

Omroep

AVROTROS

Componisten

Wolfgang Amadeus Mozart, Richard Strauss, Joseph Haydn

Uitvoerenden

Felix Klieser (hoorn), Vladimir Kulenovic (Dirigent)

Ensembles

Württembergisches Kammerorchester Heilbronn

Tijdperken

Klassiek, Romantisch

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Felix Klieser
Felix Klieser is een uitzonderlijke musicus. Hij werd geboren zonder armen en bespeelt de ventielen van zijn hoorn met zijn voet. Hij is muzikaal zeer begaafd, dat blijkt wel uit de titel Young Artist of the Year die hij bij de ECHO Klassik Award in 2014 ontving. Klieser wordt geroemd om de zachte, warme, uitgesproken romantische klank die hij aan zijn hoorn weet te ontlokken.

Hoornconcerten van Mozart en Strauss
Mozarts Eerste hoornconcert is fris, opgewekt en ongecompliceerd. Het Eerste van Strauss is van een heel andere orde: monumentaal, episch en gevuld met bijna oneindige melodieën. In deze twee stukken klinkt de hoorn nu eens energiek schallend, dan weer koninklijk en warm. Daarnaast speelt het orkest uit Heilbronn Haydns laatste symfonie, de ‘Londense’. Die is net als de stad waar hij ontstond: statig, koninklijk en elegant. Tegelijkertijd klinkt in het slotdeel vol volksmuziekelementen het levendige stadse rumoer door.

Bron: concertgebouw.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie