Fragment

Wandeltips met Selma

  1. Fragmentenchevron right
  2. Wandeltips met Selma

Tijdens de uitzending vroeg Selma aan de luisteraars of ze nog leuke wandeltips hadden. Niet lang daarna stroomden de tips binnen! Wij hebben ze hier voor jullie verzameld:

Omgeving Arnhem
Luisteraar Kees stuurde naar ons een leuke NS wandeling, hij schreef:
De mooiste (NS-)wandeling: Wolfheeze, Heelsum, Doorwerth, Heveadorp, Oosterbeek naar Arnhem. Zeer gevarieerd en alsof je in het buitenland bent. Ik heb de tocht al enkele malen gelopen.
Link naar de route

Dordrecht
Luisteraar Detlev raadde de binnenstad van Dordrecht aan, hij schreef:
Elke werkdag ren ik dit rondje door de historische binnenstad van Dordrecht met mn favoriete muziekzender... Radio4. Oh nee, NPO klassiek. Fijne ochtend, Detlev Bosboom

Zuid-Beveland en Noord-Beveland
Luisteraar Peter Koeman stuurde ons:
Goedemorgen. Op je vraag naar waar ik wel eens wandel. Ik wandel meestal in Zeeland op de eilanden Zuid-Beveland en Noord-Beveland. Daar zijn prachtig beborde knooppuntwandelroutes met veel variatie in omgeving. Door de polders of buitendijks langs Ossterschelde of Westerschelde en in/rond veel dorpen ook zogenaamde ommetjes met routeborden. De routes zijn verder op diverse plaatsen voorzien van informatieborden die wat over de omgeving vertellen en je komt er "ankerpunten" tegen, waar je na het inscannen van de QR-code wat leert over de historie van de plaats waar je staat.

Odoornerzand, Drenthe
Henrie Ensink luisterde mee vlak voordat hij ging wandelen, hij schreef:
Zometeen ga ik wandelen bij het Odoornerzand, Drenthe.
Eerst een kop koffie bij café Poolshoogte en dan: lekker lopen!

Groeten uit Emmen,
Henrie Ensink

Brabantsche Wal
Luisteraar Liesbeth stuurde naar ons haar favoriete ochtendwandel:
Goedemorgen! Ik wandel zoals elke ochtend over de Brabantse Wal, waar Zeeland en West-Brabant elkaar ontmoeten. Oortjes in, genieten van de prachtige muziek van NPO Klassiek en een prachtig uitzicht richting Markiezaatsmeer. Hartelijke groet, Liesbeth van Kerkhof

Dijkroute langs de Maas
Marie-Astrid stuurde ons een spraakbericht over haar wandeling over de dijk langs de Maas samen met haar husky, Loki:

Snorrenhoefpad in Leusden
Wandeltip van redacteur van Jana Houben:
Ik heb laatst een prachtige route gelopen in de omgeving van Leusden. Het was een van de vele klompenpaden die Nederland rijk is. Het Snorrenhoefpad. Wandelen door weilanden, langs boerenerven en beken in de Gelderse Vallei. Een absolute aanrader!
Link naar de route

Luister hier het stukje uit de uitzending terug: