Fragment

Live @ De Klassieken: Oihana Aristizabal Puga & Lineke Lever

  1. Fragmentenchevron right
  2. Live @ De Klassieken: Oihana Aristizabal Puga & Lineke Lever

In het voorjaar van 2021 werden Oihana & Lineke allebei in dezelfde week 40 jaar jong! Met een nieuw programma staan ze stil bij hoe het leven van componisten er rond diezelfde leeftijd uitzag. Hadden ze kinderen, waren ze getrouwd, welke muziek schreven ze rond die leeftijd?

Hoe divers het leven van iedereen eruit kan zien, belichten ze aan de hand van muziek van Frank Bridge, Cécile Chaminade, Camille Saint-Saëns en Ottorino Respighi. De ene componist is gelukkig getrouwd, de ander maakt zich juist ernstige zorgen over angstige gebeurtenissen in de wereld, terwijl weer een ander te maken heeft met depressies. Hoe verhoudt zich dat tot het leven en de wereld van ons, in het hier en nu?

Van het programma kwam in mei 2021 de CD 'Quarant(ain)e' uit, opgenomen door het label Et'cetera. Deze CD werd in vele landelijke dagbladen zeer positief ontvangen en o.a. in Trouw met 4 sterren beoordeeld. Meer informatie kan je op hun website vinden: www.cellopiano.nl.

Video niet beschikbaar

Cécile ChaminadeMots d'Amour

Video niet beschikbaar

Cécile ChaminadeChanson Triste

Video niet beschikbaar

Cécile ChaminadeL'Amour Captif

Video niet beschikbaar

Cécile ChaminadeMa Première Lettre

Ze geven in november 3 concerten met het programma "La Lecture". Op 5 november op festival Vocallis in Maastricht, op 21 november in Echt en op 28 november in Harlingen. Ga voor meer informatie naar www.cellopiano.nl/concerten-in-november.

De hele uitzending terugkijken of -luisteren? Dat kan via nporadio4.nl/gemist