Fragment

Live @ De Klassieken: Música Temprana

  1. Fragmentenchevron right
  2. Live @ De Klassieken: Música Temprana

Op dinsdag 7 mei was een afvaardiging uit Música Temprana te gast in de studio bij Ab. Ze zijn al jaren favoriet op het Festival Oude Muziek in Utrecht en absolute experts op het gebied van Spaanse en Latijns-Amerikaanse renaissance- en barokmuziek. Het wereldwijd gerenommeerde ensemble rond de Argentijns-Nederlandse Adrián Rodríguez van der Spoel is dit jaar artist in residence op het festival.

Deze zomer, van 23 augustus tot en met 1 september staat het festival volledig in het teken van muziek uit Sevilla, een ontmoetingsplek van Oost en West, een schatrijke havenstad, de bakermat van de flamenco. De festivalmakers hebben zich dit seizoen laten inspireren door deze stad en haar culturele en historische rijkdom. Co-curator is de Belgische Koert Debeuf: succesauteur, filosoof én middenoosten specialist. Met een reeks lezingen duidt hij tijdens het festival de invloed van de Arabische beschaving op de Europese geschiedenis, die in Sevilla zo zichtbaar én hoorbaar is.

Op het festival zijn bekende namen te gast, als L’Arpeggiata en Christina Pluhar, Jordi Savall en zijn Hespêrion XXI en Paul McCreesh en het Orkest van de Achttiende Eeuw. Maar ook andere internationale topensembles als La Tempête, Gabrieli Consort & Players, Camerata Trajectina, Vox Luminis  en Musica Temprana zijn te gast!

Ga voor meer informatie over het volledige programma van Festival Oude Muziek Utrecht naar hun website via deze link.

Luister het live-optreden van Música Temprana in De Klassieken van AVROTROS op NPO Klassiek hier terug:

Música Temprana live @ De Klassieken 7 mei 2024

foto: AVROTROS

Van links naar rechts: Nick Milne [viola da gamba], Emma Huijsser [harp], Luciana Cueto [mezzosopraan] & Adrián Rodríguez Van der Spoel [tenor en barok gitaar].