Fragment

Epische Filmmuziek | 1970-1980

  1. Fragmentenchevron right
  2. Epische Filmmuziek | 1970-1980

In De Klassieken gaan we op reis door de geschiedenis van de Epische Filmmuziek: de meest grootse, meeslepende, indrukwekkende orkestrale werken. Vandaag zijn we aanbeland in de jaren ‘70 van de vorige eeuw. Het decennium waarin het toerisme een vlucht neemt, discotheken populair worden en ABBA uit de speakers schalt. Het decennium van de autoloze zondag in Nederland en het Watergateschandaal in de Verenigde Staten.

Nino Rota & Death on the Nile

Nu denk je misschien: wat heeft Nino Rota te maken met de film Death on the Nile? Want er is recent, in 2022, een film in de bioscoop geweest met de titel Death in the Nile. Maar wist je dat dit een remake is van een gelijknamige film uit 1978? Het scenario is gebaseerd op een van de thrillers van Agathie Christie. Nino Rota heeft de soundtrack voor deze film gecomponeerd.

Het verhaal speelt zich af in Egypte in 1937 op een historische stoomboot op de Nijl. Een rijke erfgename wordt vermoord tijdens de cruise op de Nijl. Rechercheur Hercule Poirot en kolonel Race beginnen een onderzoek. Ze gaan op zoek naar de moordenaar van deze pasgetrouwde vrouw, maar alle opvarenden hebben een verrassend motief voor de moord...

De hele Epische Filmmuziek-tijdlijn kun je vinden via npoklassiek.nl/epischefilmmuziek. Luister aanstaande vrijdag mee naar de Filmmuziek Top 100 van 08:00-18:00 uur op NPO Klassiek.