Fragment

Uitreiking Volkskrant Beeldende Kunst Prijs

  1. Fragmentenchevron right
  2. Uitreiking Volkskrant Beeldende Kunst Prijs

Vanavond wordt de winnaar van De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs live in Opium bekend gemaakt.

Presentator Annemieke Bosman praat met curator Ellis Kat over het werk van de vier finalisten. Voor de uitreiking schakelen we naar het Stedelijk Museum Schiedam waar juryvoorzitter Lilianne Ploumen de winnaar bekendmaakt.De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs wordt dit jaar voor de veertiende keer georganiseerd. Het is een samenwerking van de Volkskrant, Stedelijk Museum Schiedam, curator Ellis Kat, de Rabobank en Stichting Stokroos. Kunstwerken van de genomineerden zijn nog t/m 15 januari 2023 te zien in een tentoonstelling in Stedelijk Museum Schiedam.

De genomineerden

Minne Kersten

Salim Bayri

Agnes Warugur

Bruin Parry

Hier vind je meer informatie over de kunstenaarsJuryDe jury bestaat dit jaar uit: Lilianne Ploumen (juryvoorzitter, PvdA-politicus), Maru Asmellash (oprichter van modemerk The New Originals en culturele broedplaats Kazerne Reigersbos), Sarah van Binsbergen (kunstrecensent de Volkskrant), Jacqueline Grandjean (directeur Noordbrabants Museum) en Navid Nuur (kunstenaar en prijswinnaar in 2010).

PublieksprijsBij de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs hoort ook een publieksprijs. Stemmen kan in het Stedelijk Museum Schiedam. De winnaar van de publieksprijs ontvangt 2.500 euro en wordt op 8 januari, de Volkskrant Beeldende Kunst Dag, bekendgemaakt.