Fragment

Talent: Sophia van der Putten

  1. Fragmentenchevron right
  2. Talent: Sophia van der Putten

Annemieke Bosman praat met Sophia van der Putten over de voorstelling Fluidical die te zien is tijdens het Amsterdam Fringe Festival.

Fluidical 
Eigenaardig aantrekkelijk. Diep beangstigend. In een slijmerige wereld zoeken twee vloeibare wezens naar hun plek en vragen zich af in welke vorm zij mogen bestaan. Kunnen we, tussen walging en aantrekkingskracht, deze wezens zien voor wat ze zijn?

Het menselijk lichaam is niet hard en solide, maar zacht en vloeibaar. Een lichaam dat niet beweegt, sterft. Toch proberen we ons lichaam steeds te definiëren als iets dat vast en gefixeerd is, omdat dingen die we niet kunnen definiëren ons beangstigen Fluidical is eigenaardig aantrekkelijk en diep beangstigend. In een slijmerige wereld zoeken twee vloeibare wezens naar hun plek en vragen zich af in welke vorm zij mogen bestaan. Kunnen we, tussen walging en aantrekkingskracht, deze wezens zien voor wat ze zijn?

Maker Sophia van der Putten (die/diens) identificeert zich als genderfluïde. De ervaring van diens geslacht en genderexpressie zijn veranderlijk. Met deze installatie onderzoekt die hoe het ondefinieerbare en veranderlijke lichaam zowel beangstigend als intrigerend kan zijn.