Fragment

Het gesprek - Martijn Simons

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het gesprek - Martijn Simons

Annemieke Bosman in gesprek met schrijver Martijn Simons. Simons werd vorig jaar nog genomineerd voor de BNG literatuurprijs voor zijn roman 'De Hollandse droom'. 

Afgelopen week verscheen zijn nieuwe vierde roman 'Heidelberg'. Volgens het Parool een 'vlijmscherpe familietragedie'. 'Heidelberg' gaat over een familie die rouwt om een zoon.

Ooit was de familie Wagenaar een modelfamilie – dankzij een vaste aanstelling, een stabiele thuissituatie en een redelijke hypotheek kenden ze geen gebrek, de drie zoons leken zorgeloos op weg naar een stralende toekomst. Nu reizen vier van de vijf familieleden richting Heidelberg om de promotie van een van de zoons bij te wonen; na de plechtigheid zullen ze de as verstrooien van hun oudste.

Tijdens de reis blijkt niet alleen dat ieder van hen een eigen manier zoekt om dit grote verlies te verwerken, maar ook dat hun afzonderlijke levens al veel eerder van de rails zijn geraakt. Heidelberg is een confronterende en ontroerende roman over rouw en de eeuwig op spanning staande familiebanden.

Simons schreef eerder de romans 'Zomerslaap' en 'Ik heet Julius'.