Fragment

Het gesprek - Saskia Temmink en Thom Hoffman (21 februari 2022)

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het gesprek - Saskia Temmink en Thom Hoffman (21 februari 2022)

Annemieke Bosman in gesprek met Saskia Temmink en Thom Hoffman en live muziek van het Storioni Trio.

Topacteurs Saskia Temmink & Thom Hoffman gaan samen met het fenomenale Nederlandse Storioni Trio (piano | viool | cello) vanaf eind februari ’22 de theaters in met de tour VLEUGELS.

Vleugels gaat over het bijzonder verhaal van het opmerkelijkste liefdespaar uit de geschiedenis van de klassieke muziek: Clara en Robert Schumann.

Vleugels – Clara & Robert Schumann in liefdesbrieven en muziek brengt het verhaal van het opmerkelijkste echtpaar uit de geschiedenis van de klassieke muziek.Thom Hoffman en Saskia Temmink nemen samen met het Storione Trio het publiek mee langs alle hoogte- en dieptepunten uit het veelbewogen leven van dit unieke paar.

Het zwaarbevochten huwelijk van Clara en Robert Schumann was liefdevol en poëtisch; zij schreven elkaar zo’n 20.000 (soms heimelijke) liefdesbrieven, maar kende ook veel problemen.Het huwelijk eindigde met de vroegtijdige dood van Robert in 1856 (hij werd slechts 46 jaar).Clara bleef achter met acht kinderen. Ze stopte met componeren, maar bleef haar hele leven optreden en lesgeven. Zij overleed op 76-jarige leeftijd.