Fragment

Het gesprek - Koen van Dijk

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het gesprek - Koen van Dijk

Jan Mom praat met regisseur en vertaler Koen van Dijk over de musical 'Falsettos'

Falsettos is vertelt het verhaal van een Joodse 'modern family' in New York in de begin jaren tachtig. De musical is geschreven en gecomponeerd door William Finn en beleefde zijn premiere in 1992. Het gaat over een New Yorkse man, zijn ex-vrouw Trina, zijn zoon Jason en zijn nieuwe vriend Whizzer. Ondanks dat Marvin uit de kast is gekomen blijft hij zijn gezin trouw. Deze bijzondere gezinssamenstelling leidt tot allerlei pijnlijke en komische confrontaties. Falsettos is komende weken te zien in het kader van de Amsterdamse Gaypride in het DeLaMar Theater in Amsterdam. 

Koen van  Dijk is schrijver, regisseur en vertaler. Hij schreef het script van 'Cyrano de musical‘ en samen met componist Ad van Dijk maakte hij ook de musicals 'Joe' en 'Rex'. Hij regisseerde vele musicals onder anderen 'Fame' en 'Into the woods' en was mede-oprichter en artistiek directeur van theater M-Lab.

Ook vertaalde Van Dijk veel musicals, met name het werk van Stephen Sondheim: 'Sweeney Todd, 'Into the woods', 'West Side Story, 'Company' en ' A little night music'.