Fragment

De debutant: circusmaker Benjamin Kuitenbrouwer

  1. Fragmentenchevron right
  2. De debutant: circusmaker Benjamin Kuitenbrouwer

Annemieke Bosman praat met circusmaker en acrobaat Monki (Benjamin Kuitenbrouwer) over zijn nieuwe voorstelling "Niks Nieuws. Over mijn coming-out als optimist"

Benjamin Kuitenbrouwer (1988, Amsterdam), heeft zijn bijnaam Monki te danken aan zijn voorliefde om als acrobaat tussen metershoge palen heen en weer te slingeren.

Hij noemt zichzelf circusartiest en podiumkunstenaar. Hij maakt voorstellingen waarin hij circus inzet als bemiddeling tussen de dingen die hem dagelijks bezighouden. Op dit moment is dat bijvoorbeeld ons mensbeeld en de overtuiging dat die nodig aan verandering toe is. Momenteel is Benjamin huismaker bij TENT huis voor hedendaags circus.

Niks Nieuws. Over mijn coming-out als optimist
Monki is een optimist en dat wil hij niet meer onder stoelen of banken steken. Uit de kast komen blijkt een opdracht vol twijfels en valkuilen. “Dat is niet hoe de wereld werkt” zegt men, maar hij ziet toch dat het kan! Ook al lijken de anderen soms luider. In deze intieme en fysieke voorstelling met theater, livemuziek en circus krijgen de moodswings de overhand: van klein en ingetogen tot opzwepend up-beat, groots of eenzaam. Optimist Monki krijgt het steeds moeilijker om zijn idealen hoog te houden, want een positief verhaal is eigenlijk best radicaal.

Niks Nieuws. Over mijn coming-out als optimist is te zien op het vierdaagse festival This is not a circusin theater Bellevue.

Video niet beschikbaar