Fragment

Het Gesprek - Gabriella Adèr

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Gesprek - Gabriella Adèr

In deze aflevering gaat Jan Mom in gesprek met podcastmaker Gabriella Adèr De verschrikkelijk mooie migratie (en alles wat erna kwam) is een persoonlijke familiegeschiedenis die de gevolgen van migratie in een nieuw perspectief plaatst en invoelbaar maakt.

Na het overlijden van de oma van Adèr is een oud familieconflict tussen Gabriella’s moeder en ooms weer aangewakkerd. Gabriella begrijpt niet wat er is gebeurd. Ze gaat op zoek naar de oorsprong van deze ruzie, die volgens haar moeder haar oorsprong vond in 1969. Toen migreerde de familie van een klein Siciliaans bergdorpje naar de Rotterdamse havenwijk Feyenoord. Wat gebeurde toen, dat nog steeds weerslag heeft op de relatie tussen die broers en zussen, maar ook op de generatie erna? Zoals op Gabriella zelf. Want ook zij groeit op met een gevoel van heimwee en melancholie, dat als een donkere wolk boven de familie hangt.

Een vierdelige serie van OVT voor NPO Radio 1. Vanaf 8 januari 2023 elke zondag een nieuwe aflevering. Om 11.20 op NPO Radio 1 en als podcast in alle streamingsdiensten te vinden.