Fragment

Het gesprek - Thekla Reuten

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het gesprek - Thekla Reuten

Acteur Jeroen Willems (1962-2012) had een veelomvattende carrière tot dat hij plotseling op 50 jarige leeftijd in 2012 overleedt.Willems vierde successen met onder meer Theatergroep Hollandia, Het Zuidelijk Toneel en Het Nationale Toneel en speelde in televisieseries als Bij nader inzien en Bij ons in de Jordaan, en films als Nynke, Ocean’s Twelve en Boven is het stil. Zijn zangtalent was te bewonderen in de dramaserie Annie M.G. en een legendarische vertolking van de chansons van Jacques Brel.

Wie was deze artistieke alleskunner? Schrijfster Mieke Koenen sprak vrienden en bekenden, recensenten en regisseurs, en zag talloze voorstellingen en films. In het boek 'Je lied wordt gehoord' volgt ze Willems op de voet, met veel aandacht voor details. Een indringende, empathische biografie waarin de acteur en zanger nog eenmaal tot leven wordt gewekt. 

Actrice Thekla Reuten is te gast in Opium om te praten over haar band met Jeroen Willems en het deze week verschenen boek 'Je lied wordt gehoord'.