Actueel

'Wauw'-jongetje uitgenodigd als special guest

  1. Klassiekchevron right
  2. 'Wauw'-jongetje uitgenodigd als special guest

De Handel and Haydn Society uit Boston was op een zoek naar een jonge concertbezoeker die, nadat de laatste noten van Mozarts Maurerische Trauermusik hadden geklonken, een bewonderend ‘wauw’ liet horen.

Groot muziekfan

Het negenjarige jongetje Ronan Mattin werd bekend nadat hij zijn enthousiasme tijdens een concert niet kon inhouden. Hij was door zijn opa meegenomen naar dat concert. Zijn opa vertelde in een interview dat zijn kleinzoon door zijn autisme zich zelden uit. "De keren dat hij uitdrukking geeft aan zijn gevoel zijn op één hand te tellen. Ik was zelf dus ook verrast. Maar Ronan is een groot muziekfan. Ik nam mijn kleinzoon een paar maanden geleden ook al mee naar een klassiek concert, hij praatte wekenlang over niets anders."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Special guest

Ronan is helemaal gek van instrumenten. Hetzelfde orkest heeft hem uitgenodigd om een kijkje achter de schermen te nemen. Hij mocht aanwezig zijn bij een repetitie en kreeg de kans om de instrumenten en hun spelers van dichtbij te bekijken.

Harry Christophers, artistiek leider van het orkest, verklaarde dat hij Ronan graag wilde uitnodigen, omdat zijn pure reactie duidelijk aangeeft dat muziek emoties los kan maken. "We maken muziek om mensen te bevrijden van hun dagelijkse bestaan", vervolgt Christophers. "Bij Ronan is het spontaan, het is een onschuld, het is gewoon prachtig."

Beluister Mozarts Maurerische Trauermusik

Ster advertentie
Ster advertentie