Album van de Week

The Lamb's Journey. A Choral Narrative from Gibbons to Barber

foto: ALPHAfoto: ALPHA
  1. Klassiekchevron right
  2. The Lamb's Journey. A Choral Narrative from Gibbons to Barber

Ensemble Altera neemt je mee langs onvergetelijke hoogtepunten van religieuze koormuziek, van de renaissance tot aan de hedendaagse meesterwerken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

foto: ALPHA

Beluister het album via

Spotify Qobuz Apple Music Deezer


Componisten:
Anonymous, Samuel Barber, Anton Bruckner, Ēriks Ešenvalds, Orlando Gibbons, Herbert Howells, Joanna Marsh, Zuzanna Koziej e.a.
Uitvoerenden:
Ensemble Altera onder leiding van Christopher Lowrey
Album:
The Lamb’s Journey: A Choral Narrative from Gibbons to Barber
Label:
Alpha Classical

De Amerikaanse countertenor Christopher Lowrey richtte het vocale ensemble Altera op "om het kloppende hart te worden van professionele koormuziek in de Verenigde Staten". Inmiddels zijn ze van de beste en meest ondernemende koren op het Noord-Amerikaanse continent. Voor hun nieuwe cd bedacht Ensemble Altera een muzikale tournee langs verschillende heilige gebieden met epische verhalen uit verschillende periodes.

Op het album The Lamb’s Journey hoor je muziek van de renaissance tot aan meesterwerken van vandaag met werken van Gibbons, Lotti, Scheidt en Bruckner, en twintigste-eeuwse composities van Poulenc, Messiaen en anderen. Barbers befaamde Adagio staat naast het ontroerende Salvator Mundi, afkomstig uit Herbert Howells' Requiem. Ook zingen ze drie wereldpremières van werken geschreven of gearrangeerd voor Altera door componisten Joanna Marsh, Zuzanna Koziej en Michael Garrepy.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie