All of Bach
AVROTROS

Kijk All of Bach: Koraal Meine Seele erhebet den Herrn BWV 324

foto: Nederlandse Bachvereniging
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk All of Bach: Koraal Meine Seele erhebet den Herrn BWV 324

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door de Young Bach Fellows van de Nederlandse Bachvereniging in de Waalse Kerk, Amsterdam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Martin Luther stelde een radicale versimpeling voor van de relatie tussen God en zijn schepping – Jezus gold als zijn enige contactpersoon, terwijl de heiligen (m/v) werden gedegradeerd tot eerbiedwaardige voorbeelden. Desondanks bleef Maria een belangrijke figuur. Luther beschouwde haar, godsmoeder, hemelskoningin en volmaakt zondenvrije mens, als een perfecte illustratie van Gods genade. Het Magnificat, Maria’s danklied als ze hoort van haar zwangerschap, kun je lezen als een samenvatting van die belofte van een genereuze God: hij schenkt leven, vergeving en verlossing.

Lees meer over BWV 324 op de site van All of Bach. Daar is ook het archief te vinden met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach

In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is.

Ster advertentie
Ster advertentie