Alles over Beethoven

Speel mee met Beethoven

foto: NPO Radio 4foto: NPO Radio 4
  1. Klassiekchevron right
  2. Speel mee met Beethoven

Amateurmuzikanten en zangers opgelet! Of je nou zingt in een koor, een strijk- of blaasinstrument of piano speelt, ook jij kunt de muziek van Beethoven spelen!

Video niet beschikbaar

In het kader van de Beethovenweek biedt NPO Radio 4 je een gratis arrangement aan van het prachtige Allegretto uit Symfonie nr.7 van Ludwig van Beethoven.

Arrangeur Wijnand van Klaveren bewerkte het muziekstuk voor maar liefst 14 verschillende solo-instrumenten met pianobegeleiding. Er is ook een arrangement voor beginnende en gevorderde pianisten én zelfs een versie voor 4-stemmig koor a capella!

Download de gratis bladmuziek en studeer je partij in met behulp van de professionele meespeelopnames, opgenomen door musici van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor o.l.v. Klaas Stok. Of laat jezelf begeleiden door de ingespeelde pianopartij.

Er zijn arrangement voor de volgende instrumenten: altblokfluit, altviool, altsaxofoon, cello, dwarsfluit, fagot, hobo, hoorn, klarinet, piano, trombone, trompet, viool en voor 4-stemmig koor.

Speel ook mee met Beethoven!

Ster advertentie
Ster advertentie