Avondconcert
NTR

PODCAST: Hilversumse Muziekschatten

  1. Klassiekchevron right
  2. PODCAST: Hilversumse Muziekschatten

De podcast Hilversumse Muziekschatten vertelt het verhaal van 100 jaar radiogeschiedenis. Aan de hand van herontdekte composities uit de collectie verborgen Muziekschatten uit de muziekbibliotheek van de omroepensembles, gaat programmamaker Frans van Gurp op zoek naar verhalen achter het werk en de componist.

In de eerste aflevering 'De Oorlogsjaren' composities van Lachman, Flothuis en Belinfante waarvan nog geen enkele opname bestond. Leden van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor gebruikten de coronatijd om deze première-­opnames te maken. Vanaf maandag 26 oktober is aflevering 'De Oorlogsjaren' als drieluik te beluisteren op deze pagina en de bekende podcastplatforms. Ook zal deze aflevering op 26 oktober te horen zijn in het NTR Avondconcert, om 20:00 uur op NPO Radio 4.

Abonneer je op de podcast

De Oorlogsjaren

Aflevering 1: Hans Lachman en zijn Artis Suite

In aflevering 1: Hoe Hans Lachman de oorlog overleefde en de meesterlijke Artis Suite componeerde.

Aflevering 2: Marius Flothuis en zijn muzikaal dagboek Bicinia

In aflevering 2 van De Oorlogsjaren: Marius Flothuis componeert in kamp Vught het koorwerk Bicinia dat als zijn muzikaal dagboek opgevat kan worden.

Aflevering 3: 'Kwartet' van Daniel Belinfante

In aflevering 3 van De Oorlogsjaren: Daniel Belinfante schreef al in 1927 ‘Kwartet’, een klein meesterwerk dat zijn onheilspellende schaduw vooruit werpt. Hij overleefde de oorlog niet en kwam om in het concentratiekamp.

Ster advertentie
Ster advertentie