AVROTROS Vrijdagconcert
AVROTROS

Warm welkom bij het nieuwe seizoen AVROTROS Vrijdagconcert

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS - Simon van Boxtel
  1. Klassiekchevron right
  2. Warm welkom bij het nieuwe seizoen AVROTROS Vrijdagconcert

Er gaat niets boven levende muziek! Velen kijken dan ook reikhalzend uit naar een nieuw seizoen vol live concerten van het AVROTROS Vrijdagconcert. Daarin komt elke vrijdagavond de mooiste klassieke muziek tot leven in TivoliVredenburg: een prachtige opmaat voor het weekend. Het centrale thema is komend seizoen 'De vier elementen' en Maria Milstein is artist in residence. Bekijk de nieuwe seizoensbrochure ‘21-’22 en geniet van de voorpret!

De vier elementen
Het AVROTROS Vrijdagconcert brengt wekelijks de mooiste muziek tot leven. Met de huisensembles, het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor, en vele gastensembles presenteren we elk jaar opnieuw een rijk programma. De concerten worden komend seizoen in drie prachtige series gepresenteerd.
‘De vier elementen’ is het thema dat als een rode draad door de series is geweven. Aarde, water, vuur en lucht, deze oerbestanddelen van het leven hebben al eeuwenlang componisten geïnspireerd.
Dit jaar worden ook weer componisten herdacht: er wordt speciale aandacht besteed aan de muziek van Skrjabin, Franck en Sibelius. En de nieuwe generatie (musici en componisten) krijgt natuurlijk weer veel ruimte.

Maria Milstein - artist in residence
Violiste Maria Milstein is komend seizoen artist in residence. Maria is te horen in vier concertprogramma's. Kamermuziek speelt ze met haar zus Nathalia Milstein en met het Van Baerle Trio. Met het Radio Filharmonisch Orkest vertolkt ze het geliefde Eerste vioolconcert van Max Bruch, gedirigeerd door Edo de Waart. Ook verzorgt Maria de wereldpremière van een voor haar geschreven vioolconcert van de Nederlandse componist Max Knigge, een van de vier opdrachtwerken van het AVROTROS Vrijdagconcert '21-'22.

Lees meer in de online brochure: Seizoensbrochure AVROTROS Vrijdagconcert 21-22

Abonnementen kun je bestellen via tivolivredenburg.nl/klassiek. Losse kaarten zijn vanaf 1 mei 2021 te koop via tivolivredenburg.nl/klassiek of via de kassa: (030) 231 45 44. Bestel je kaarten voor vier of meer concerten, dan krijg je 15% korting.

Het AVROTROS Vrijdagconcert: dé klassieke start van je weekend!
Het AVROTROS Vrijdagconcert is een productie van AVROTROS in samenwerking met NPO Radio 4, Stichting Omroep Muziek en TivoliVredenburg. De concerten worden rechtstreeks uitgezonden op NPO Radio 4, elke vrijdag van 20.00 tot 22.30 uur. De presentatie is in handen van Leonard Evers. Terugluisteren kan via nporadio4.nl/avrotrosvrijdagconcert.

Ster advertentie
Ster advertentie