AVROTROS Vrijdagconcert
AVROTROS

AVROTROS Vrijdagconcert presenteert nieuw concertformat In the Living Room

foto: AVROTROS - Juri Hienschfoto: AVROTROS - Juri Hiensch
  1. Klassiekchevron right
  2. AVROTROS Vrijdagconcert presenteert nieuw concertformat In the Living Room

AVROTROS Vrijdagconcert presenteert een nieuw concertformat In the Living Room, waarbij het publiek wordt uitgenodigd in de woonkamer van het Groot Omroepkoor. Zo maken we op een andere manier kennis met het ensemble. De eerste editie van In the Living Room vindt plaats op vrijdag 19 februari en wordt gestreamd via nporadio4.nl/live en Facebook.

In the Living Room

Het AVROTROS Vrijdagconcert ontwikkelde samen met het Groot Omroepkoor en hun kersverse chef-dirigent Benjamin Goodson het nieuwe concertformat In the Living Room, waarbij op een intieme, laagdrempelige manier klassieke muziek wordt gepresenteerd. De Grote Zaal van TivoliVredenburg wordt omgetoverd tot de woonkamer van het Groot Omroepkoor, waar het publiek te gast is en deelgenoot wordt van de rijkdom van koormuziek. De eerste editie van In the Living Room zal helaas zonder publiek in de zaal moeten plaatsvinden, maar is te zien via een livestream op Facebook en via nporadio4.nl/live. Dit AVROTROS Vrijdagconcert is tegelijkertijd ook te horen op NPO Radio 4.

Ritme en rituelen

Ritme, rituelen en Stravinski staan centraal bij de eerste editie van In the Living Room. Samen met regisseur Jorinde Keesmaat en choreograaf Kalpana Raghumaran geeft het koor een nieuwe dimensie aan de koormuziek van Stravinski, waardoor de uitvoering van diens ritmische werken een bijna ritueel karakter krijgt.
Naast de muziek die het koor onder leiding van chef-dirigent Benjamin Goodson uitvoert, zijn o.a. delen uit de Sacre du printemps voor twee piano’s te horen, waarbij de dansers van co-producent Dansgezelschap Kalpanarts een grote rol spelen. Het concert opent met Eclipsed Vision van Kate Moore. Normaliter lopen bij dit stuk de zangers door elkaar over het podium - om afstand te bewaren zal de muziek nu via arm- en handgebaren door het koor reizen. Dat belooft een bijzonder AVROTROS Vrijdagconcert te worden!

Dit AVROTROS Vrijdagconcert vindt plaats zonder publiek en wordt vanwege de avondklok 's middags opgenomen. Vanaf 20.15 uur wordt het concert semi-live uitgezonden op NPO Radio 4, Facebook en nporadio4.nl/live. De presentatie is in handen van Ab Nieuwdorp.

Wanneer er nieuwe coronamaatregelen van kracht worden, houden wij u van de mogelijke gevolgen voor de programmering op de hoogte via www.nporadio4.nl/avrotrosvrijdagconcert en tivolivredenburg.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie