Bach Podcasts

Klassieke Mysteries: wie doofde het licht in Bachs ogen?

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Klassiekchevron right
  2. Klassieke Mysteries: wie doofde het licht in Bachs ogen?

In de Bachspecial van de podcast Klassieke Mysteries ontrafelen Rebecca van der Weijde en Ab Nieuwdorp de vreemde verhalen rondom de dood van de grote Johann Sebastian Bach. Wat ging er mis tijdens zijn laatste jaren? Waarom werkte de oogoperatie van dr. John Taylor averechts? En waar zijn de botten van Bach eigenlijk gebleven?

Klassieke Mysteries: Wie doofde het licht in Bachs ogen? - Klassieke Mysteries

In 1750 wordt op de begraafplaats van de Johanneskerk in Leipzig een eikenhout kist begraven. Een anoniem graf tussen onbekende namen, met maar een handjevol bezoekers. Bijna anderhalve eeuw later is er paniek. Die ene eikenhouten kist, waar is 'ie gebleven? We moeten hem vinden! Want in die ene kist... ligt de grote Johann Sebastian Bach.

Mislukte oogoperaties en verloren gewaande botten

Ab Nieuwdorp en Rebecca van der Weijde doen onderzoek naar de vreemde verhalen rondom de dood van Bach. De jaren ervoor - inclusief mislukte operaties en onkundige artsen. Oogarts dr. Richard Zegers helpt Ab en Rebecca met het verhaal en onthult onbekende feitjes en verbluffende resultaten uit zijn eigen promotieonderzoek. Want... wat ging er mis bij de operaties van chirurg John Taylor - gespecialiseerd in het uitvoeren van de 'staarsteek'? En waar zijn de restanten van Bach nou ├ęcht gebleven? Het spannende verhaal wordt omlijst door de prachtige muziek van Bach!

Gerelateerde podcast

Klassieke Mysteries

Klassieke Mysteries

Ster advertentie
Ster advertentie