De Klassieken Kids
AVROTROS

Een harp voor ieder kind

foto: NPO Radio 4
  1. Klassiekchevron right
  2. Een harp voor ieder kind

In 2021 lanceerde het Leerorkest een grote inzamelactie voor 300 harpen voor kinderen in heel Nederland. Er kwam gelijk hartverwarmende steun los van vele donateurs, waaronder de NPO Klassiek luisteraars. Met aanvullende bijdragen van fondsen is het doelbedrag van de materiaalkosten bereikt! Met de bestelling van de eerste materialen is de volgende fase van de actie ingegaan. Het gaat namelijk niet om ‘gewone’ harpen, maar om een gloednieuw hip model dat is ontworpen als (betaalbaar) zelfbouwpakket, een soort Ikea-harp dus.

De grote mede-aanjager van de ontwikkeling van deze harp voor kinderen, én van de actie, is Remy van Kesteren, topharpist en oprichter van het Dutch Harp Festival. Op initiatief van Remy, een huisvriend van het Leerorkest, kwam er contact met Joris Beets, ook harpist en internationaal bekroond ontwerper. Het resultaat is een fantastische hippe harp die een heel nieuwe dimensie zal geven aan het harp leren spelen. Het nieuwe model harp zal verder bekend worden onder de naam Harp-E (uitgesproken als harpie).

Remy van Kesteren was samen met twee harp-leerlingen, Lena & Sofia, én docente Majsa Koperberg te gast in De Klassieken bij Ab Nieuwdorp om de nieuwe harp te laten zien & horen. Hier spelen ze het lied 'Toverbal':

Video niet beschikbaar

chevron right
chevron right
foto: NPO Klassiek
Live @ De Klassieken
Ster advertentie
Ster advertentie