De Ochtend
KRO-NCRV

Liesbeth Staats nieuwe weekendpresentator Ochtend van 4

foto: Ton ten Seldam KRO-NCRVfoto: Ton ten Seldam KRO-NCRV
  1. Klassiekchevron right
  2. Liesbeth Staats nieuwe weekendpresentator Ochtend van 4

Liesbeth Staats wordt vanaf 4 september de nieuwe presentator van De Ochtend van 4 op zaterdag en zondag. Staats volgt Niels Heithuis op, die zich na bijna acht jaar NPO Radio 4 gaat concentreren op zijn werk voor NPO Radio 1.

De Ochtend van 4 is het dagelijkse ontbijtprogramma van KRO-NCRV, op NPO Radio 4, met nieuws, informatie, cultuur en een passende dosis klassieke muziek om de dag mee te beginnen.

Liesbeth Staats werkte eerder onder meer voor het NOS Jeugdjournaal, Brandpunt en voor de VPRO Radio. Zij is groot liefhebber van klassieke muziek, die vanaf haar schooltijd een belangrijke rol in haar leven speelt.

Staats kijkt uit naar haar werk voor NPO Radio 4: “Ik ben al tijden vaste luisteraar van De Ochtend van 4 en vind het een heerlijk programma om de dag mee te beginnen. Ik ben journalist en houd van nieuws en actualiteiten. In de combinatie met klassieke muziek komt er heel veel samen.”

Niels Heithuis blikt tevreden maar ook met enige weemoed terug op zijn tijd bij De Ochtend van 4: “Ik ben trots op wat we hebben bereikt in het weekend: mooie luistercijfers en enthousiaste reacties van luisteraars op de toon van het programma. Lichte informatie en muziek die goed bij het weekend passen. Maar de aandacht die het nieuwe platform Pointer vergt, leidt ertoe dat ik het werk door de week niet meer met het weekend kan combineren. Ik ben blij dat een echte vakvrouw de uitzendingen overneemt. Ik draag de vroege zaterdag en zondag met vertrouwen aan Liesbeth over.”

foto: Kim Krijnen voor NPO Radio 4.

Zendermanager van NPO Radio 4 Simone Meijer is Niels erg dankbaar voor zijn inzet, bevlogenheid en toewijding op al die vroege weekenddagen. “Ik ben er zeker van dat hij vanaf september met veel plezier aan het zaterdagse en zondagse ontbijt zal luisteren naar Liesbeth Staats. Zij is een nieuw geluid op NPO Radio 4, een ervaren journaliste met een groot hart voor klassieke muziek. Ik heet haar dan ook van harte welkom en kijk uit naar De Ochtend van 4 met Liesbeth.”

De weekenduitzendingen van De Ochtend van 4 blijven vertrouwd klinken, met op zaterdag onder meer een overzicht van de weekendbijlagen van de kranten en de bespreking van het Boek van de Week. Op zondag vertelt weerman Jan Visser over het weer en de natuur, en belicht pianist Jacobus den Herder een magisch moment in een werk voor piano.

Ster advertentie
Ster advertentie