De Klassieken
AVROTROS

Kijk All of Bach: Auf, schmetternde Töne der muntern Trompeten, BWV 207a

foto: Nederlandse Vereniging
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk All of Bach: Auf, schmetternde Töne der muntern Trompeten, BWV 207a

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door De Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven in Paushuize, Utrecht.

Met 'Auf, schmetternde Töne', vierde Leipzig in 1735 de naamdag van Friedrich August II, keurvorst van Saksen. Zijn hof zat in Dresden, maar belangrijke feesten werden – als een soort Koningsdag – in Leipzig meegevierd met ‘extra-ordinaire’ concerten. Het libretto van Auf, schmetternde Töne is een typisch achttiende-eeuws, en voor moderne oren enigszins geëxalteerd lofdicht op de deugden van de vorst en de daaruit volgende voorspoed van zijn onderdanen.

Lees meer over BWV 207a op de site van All of Bach. Daar is ook het archief te vinden met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is.

Ster advertentie
Ster advertentie