De Klassieken
AVROTROS

Kijk All of Bach: Concert voor drie klavecimbels in d klein, BWV 1063

foto: Nederlandse Bachvereniging
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk All of Bach: Concert voor drie klavecimbels in d klein, BWV 1063

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door Lars Ulrik Mortensen, Siebe Henstra, Menno van Delft en de Nederlandse Bachvereniging in het Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam.

In dit Concert in d klein speelt Bach met één- en veelstemmigheid. Het is een soloconcert, maar dan wel voor drie klavecimbels. Nu eens spelen alle instrumenten dezelfde melodie, dan weer gaan ze hun eigen weg. En zelfs als ze hun eigen weg gaan, zijn er toch de hele tijd lijnen die door twee, drie, of vier handen tegelijk worden gespeeld. En juist wanneer de klavecinisten allemaal iets anders spelen, klinken hun instrumenten eigenlijk toch als één groot samengesmolten instrument.

Lees meer over BWV 1063 op de site van All of Bach. Daar is ook het archief te vinden met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is. Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe opname.

Ster advertentie
Ster advertentie