De Klassieken
AVROTROS

Kijk All of Bach: Fuga in C groot, BWV 952

foto: Nederlandse Bachvereniging
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk All of Bach: Fuga in C groot, BWV 952

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door Pierre Hantaï in zijn huis in Chevreuse, Frankrijk.

Deze fuga is geen deel van Bachs grote klaviercycli. En dus verdween het stuk, met een boel andere ‘losse fuga’s’ uit zicht. Toch zou dit levendige stuk met smakelijke harmonische wendingen niet misstaan in het Wohltemperirte Clavier. Terwijl Bach andere ‘losse’ fuga’s later wel opnam in deze reeks, viel deze net buiten de boot.

Lees meer over BWV 952 op de site van All of Bach. Daar is ook het archief te vinden met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is.

Ster advertentie
Ster advertentie