De Klassieken
AVROTROS

Kijk All of Bach: Christen, ätzet diesen Tag, BWV 63

foto: Nederlandse Bachvereniging
  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk All of Bach: Christen, ätzet diesen Tag, BWV 63

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De All of Bach van deze week wordt uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Marcus Creed in de grote Kerk, Naarden.

Bachs groots opgezette cantate Christen, ätzet diesen Tag, BWV 63, met onder meer vier trompetten, drie hobo’s en pauken, klonk in 1723 op Eerste Kerstdag in Leipzig. Bach was daar toen een klein half jaar in dienst. Het was er dus zijn eerste Kerst. De cantate die hij uitvoerde was niet nieuw, maar meegebracht uit Weimar, waar Bach hem omstreeks 1714/1715 uitvoerde in de Advent.

Lees meer over BWV 63 op de site van All of Bach. Daar is ook het archief te vinden met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is.

Ster advertentie
Ster advertentie